Hoe werken wij

Als u kiest voor Zorgeloos Zelfstandig, vindt er altijd een persoonlijk intakegesprek plaats. Dan luisteren wij naar uw wensen, kijken op welke gebieden u nog actief wilt zijn en hoe wij daarin kunnen ondersteunen. Wij brengen samen in kaart waarmee u onze hulp wilt, hoe lang en hoe vaak. En wanneer u dat het beste uitkomt.

Ons streven is dat zoveel mogelijk hetzelfde ‘gezicht’ bij u thuis komt. Dit kan heel belangrijk zijn voor uw gevoel van veiligheid en zekerheid. Het is aan te raden om een familielid (bijvoorbeeld één van uw kinderen) uit te nodigen bij dit gesprek, zodat de familie ook direct betrokken is bij onze ondersteuning. Bovendien hebben wij dan een contactpersoon met wie wij contact kunnen opnemen mocht dat nodig zijn.

Wanneer u zich bij ons aanmeldt, komen wij bij u thuis voor een persoonlijk intakegesprek. U betaalt hiervoor natuurlijk niets. U gaat pas betalen op het moment dat u gebruik gaat maken van onze diensten.

 

De kosten zijn gebaseerd op het aantal gewerkte uren tegen een uurtarief, met een minimale afname van twee uur per week. De kosten voor een dienst kunnen verschillen.

 

Eén keer per maand krijgt u van ons een overzicht met daarop vermeld de gewerkte uren en de daarbij behorende kosten. Mocht u diensten willen afnemen die wij niet kunnen bieden, dan kunnen wij hierin voor u bemiddelen.

 

Mogelijk kunt u bepaalde diensten betalen vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). Op basis van de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning), kunt u bij het zorgloket van uw gemeente een aanvraag doen om een PGB te krijgen. U kunt hiervoor in aanmerking komen als u bijv. chronisch ziek bent of beperkt in het dagelijks leven. Indien u in aanmerking komt voor een PGB, zal er een indicatiestelling bepaald worden. Tijdens de indicatiestelling kunt u aangeven of u de hulp in natura of in de vorm van een PGB wilt ontvangen. Wanneer u kiest voor hulp in natura, wordt er een bedrijf vanuit de gemeente ingeschakeld. U hebt dan geen keus in wie er bij u de hulp komt bieden. Wanneer u aangeeft dat u een PGB wilt ontvangen, kunt u ervoor kiezen om deze diensten door Zorgeloos Zelfstandig uit te laten voeren. Bij ons kunt u zelf bepalen welke zorg op maat u wilt en wij stellen - in een persoonlijk gesprek - een dienstverlener aan u voor.

Zorgeloos en Zelfstandig blijven wonen